© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2016 18:57:40

Razkritje: Vardy ni bil dovolj dober niti za drugo nemško ligo

Nogometaši Leicestra bodo, če ne bo v naslednjih tednih vesoljnega potopa, osvojili premierligaško krono. Bi jo tudi, če bi nemški klub pred leti pripeljali Jamieja Vardyja?

V veliki meri se bodo za kaj takega morali zahvaliti predvsem trenerju Claudiu Ranieriju ter odličnemu trojcu na zelenici. Mednje štejejo Rijad Mahrez, N'Golo Kante in seveda tudi Jamie Vardy. 

Predvsem z udarnim članom angleške reprezentance in strelcem 22 golov za lisice v tej magični sezoni je povezana bizarna zgodba izpred dveh sezon. 

Takrat je namreč športni direktor nesramno bogatega nemškega drugoligaša Leipziga na nekaj tekmah spremljal zdaj enega najboljših posameznikov v premier ligi in se odločil, da Vardy ni pravšnji za napad nemškega drugoligaša.

rangnick
vszi

Ralf Rangnick je ob tem dejal: "Nisem ga niti pogledal, takoj sem rekel ne. Imel je 27 let, politika kluba pa je bila takšna, da ne kupujemo igralcev nad 24. letom starosti. Rekel sem Jamieju, naj se ne muči s prihodom iz Londona." 

Pred dvema letoma je bil po podatkih transfermarkta Vardy vreden milijon in pol evrov, sedaj pa se njegova cena giblje celo nad 10 milijoni. Morda pa Rangnick napravi izjemo za tako starega nogometaša po sezoni, ki jo je 29-letni angleški reprezentant imel.