© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2016 12:12:49

Wenger Chelseaju krade talentiranega napadalca?

Reuters

Britanski mediji poročajo, da bi lahko Arsenal v svoje vrste zvabil izjemno talentiranega napadalca Chelseaja.

Dominic Solanke je odlični, 18-letni napadalec Chelseaja, kateremu napovedujejo bleščečo kariero. Najstnik je že dobil nekaj priložnosti pri modrih iz Londona, zelo dobro pa se ga verjetno spomnijo predvsem navijači Maribora

Solanke je namreč na prvi tekmi lige prvakov med Chelseajem in Mariborom, ko so modri na Stamford Bridgeu slavili s kar 6:0 v igro vstopil v 73. minuti, ko je zamenjal Brazilca Oscarja, z Mariborom pa se je Solanke pomeril tudi v Sloveniji. Takrat sicer ni zaigral za prvo moštvo, temveč za mladinsko, ki je mariborske mladeniče v Lendavi odpihnilo s 7:0, Solanke pa je dosegel dva zadetka. 

V letošnji sezoni se mladi angleški napadalec nahaja na posodi pri Chelseajevi nizozemski podružnici Vitesseju, kjer redno igra, v nizozemski prvi ligi pa je zabil sedem zadetkov. 

solanke dw
Drago Wernig - TAKA

Do konca sezone bo Solanke igral za Vitesse, potem pa bi se moral vrniti na Stamford Bridge, a lahko se zgodi, da se bo preselil v drug londonski klub. Angleški mediji namreč poročajo, da naj bi zanj resno zagrel Arsenal, Arsene Wenger je namreč zavohal priložnost, da talentiranega napadalca zvabi v svoje vrste. 

Zakaj? Preprosto, Solanke je namreč zavrnil podaljšanje pogodbe s Chelseajem, ki mu poteče po naslednji sezoni. Trenutno pri Chelseaju zasluži 7 tisoč funtov tedensko, zdaj pa naj bi od modrih zahteval 50 tisoč funtov tedenske plače in zagotovljeno mesto v prvi ekipi Chelseaja. 

Aktualni angleški državni prvaki mu to za zdajbojda še niso pripravljeni ponuditi, kdo ve, morda se bo zdaj vse skupaj spremenilo, ko se za Solankeja zanima tudi Arsenal.