© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.04.2016 10:43:14

Jokal na tribuni, srečal svojega velikega idola Tottija (video in foto)

Mladenič je v množici navijačev jokal na tribuni, posnele so ga televizijske kamere, vse ostalo pa je naredil svetovni splet.

Francesco Totti je pod močnim pritiskom trenerja in javnosti v sredo vstopil v igro v 86. minuti pri zaostanku Rome 1:2, Torinu v dveh minutah zabil dva zadetka in ostalo je zgodovina. Na svojo stran si je pridobil praktično vse navijače, pod pritiskom so zdaj trener in vodstvo kluba, podvig 39-letnika pa je v Italiji dobil razsežnosti epa. 

Pri tem pa je zgodba dobila tudi povsem naključnega junaka. Med Tottijevim veseljem ob drugem zadetku so se televizijske kamere sprehajale po tribunah in med drugim našle mladeniča (posnetek si lahko ogledate spodaj), ki je dogajanje na igrišču snemal s telefonom, pri tem pa jokal kot majhen otrok. Njegova podoba je po spletu obšla Italijo, postal je simbol Tottijeve pravljice

pzrxltijtj2mfwumk1rz

Celo do te mere, da so ga mediji v četrtek čez dan identificirali in poiskali. Gre za 22-letnega Alessia, ki je že tako ali tako velik navijač Rome in oboževalec Tottija, ob tem pa ima tudi nekaj težav s tako imenovanim Stendhalovim sindromom, pri katerem ljudje ob lepotah narave ali umetninah reagirajo izrazito čustveno. 

"To je nedvomno bila umetnina, zato ni nič čudnega, da nisem mogel nehati jokati," je povedal Alessio, za katerega pa se vse skupaj ni končalo zgolj pri medijski izpostavljenosti. Še isti večer so ga namreč povabili v pripravljalni center Rome, kjer je legendarnega kapetana in svojega velikega idola Tottija srečal in se z njim družil.

"Ne morem verjeti, kaj se mi je zgodilo. Sprva nisem vedel, kaj naj rečem, nato pa sem se malce sprostil in pogovor je stekel," je ob tem povedal mladenič, ki je s Francescom preživel kar nekaj časa, dobil tudi podpisan dres, solze pa je, kot pravi, tokrat vendarle uspel nekako zadržati.