© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.04.2016 17:51:09

Tak bo novi Camp Nou: 105.000 mest čistega užitka! (foto in video)

V Barceloni so predstavili projekt temeljite prenove kultnega stadiona Camp Nou. Predstavitev na fotografijah in video posnetku jemlje dih.

Na predstavitvi so dan po veličastni zmagi 8:0 nad Deportivom in vzpostavitvi nadzora nad dogajanjem v španskem prvenstvu sodelovali nogometaši Barcelone, trener Luis Enrique in vodstvo kluba, s predstavljenim projektom pa so vsi izjemno zadovoljni. Kaj ne bi bili, ko pa gre za megalomanski načrt samih presežkov. 

barca4_mediagallery-article

Ko bodo dela končana, bo sprejel kar 105.000 gledalcev, s čimer bo s še večjim naskokom največji nogometni stadion v Evropi, njegova posebnost pa bodo družabne terase ob tribunah in pa skorajda popolna prosojnost, zaradi katere bo od zunaj mogoče videti vanj, s tribun pa celotno mesto. Od gora do morja, kot pravijo snovalci. 

barca9_mediagallery-article

"To so naše sanje, ki so odprte svetu," se glasi geslo projekta, znani pa so tudi že časovni okvirji del na objektu, ki bo imel tudi poseben predel, v popolnosti posvečen umrli legendi Johannu Cruyffu. Dela se bodo začela leta 2017 in bodo končana leta 2021, prav neverjetno pa je, da v tem času kapaciteta stadiona ne bo nikoli padla pod 95.000.

Galerija