© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu/STA
nu/STA
21.04.2016 17:17:54

Znan junijski nasprotnik Katančeve čete

Slovenska nogometna reprezentanca se bo prvi teden junija na prijateljski tekmi pomerila z udeležencem evropskega prvenstva v Franciji.

Ob obračunu s Švedsko 30. maja v Malmöju bo 5. junija v Ljubljani igrala še proti Turčiji. Katančeva četa se bo tako pomerila še z drugim udeležencem evropskega prvenstva v Franciji. Turki bodo v Ljubljani pilil formo pred največjim reprezentančnim dogodkom v tem letu.

Slovencev tam ne bo, bodo pa vsaj tako občutili utrip Eura 2016, na katerem bo nastopilo 24 reprezentanc. Turčija bo igrala v skupini s Češko, Hrvaško in Španijo. Prvenstvo se bo začelo 10. junija z otvoritveno tekmo med Francijo in Romunijo.

Slovenci so se s Turčijo doslej pomerili le enkrat, in sicer 31. maja 2013 v Bielefeldu, ko so prav tako na prijateljski tekmi slavili z 2:0. Takrat sta bila strelca Milivoje Novaković in Tim Matavž.

Turčija bo sicer tekmo izkoristila kot pripravljalno za evropsko prvenstvo v Franciji (10. junij do 10. julij), kjer bo igrala v skupini D skupaj s Španijo, Češko in Hrvaško.