© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2016 15:55:10

V zadnji sekundi s sredine igrišča ... pozor, v nogometu!?

Nekaj posebnega bi bilo v košarki, a vendar nekaj relativno običajnega. V nogometu pa je preprosto nekaj neverjetnega in edinstvenega.

Tekma je bila tako ali tako nekaj izjemnega, zgodovinskega. V nižji angleški ligi je Bath iz istoimenskega zgodovinskega bisera igral proti ekipi Weston Super Mare, slednji pa je v 91. minuti povedel z 1:0. A če mislite, da je s tem prišel do zmage, se pošteno motite. Obračun je namreč v rednem delu z 1:2 izgubil.

Bath, ki je zmago potreboval bolj nujno, je v naletu hitro izenačil, nato pa divje lovil vse tri točke. In jih ujel na najbolj neverjeten način. Ko je že kazalo, da je prepozno, se je nogometaš Tyler Harvey v protinapadu odločil za nekaj čudaškega. Vedel je, da bo sodnik vsak hip odpiskal konec, zato je kot pri košarki preprosto sprožil s sredine.

Čeprav vratar ni bil toliko iz vrat kot ponavadi v takih primerih, mu ga je uspelo premagati. Žogo je zadel naravnost idealno, v raketnem loku je zletela v mrežo in poskrbela za velikansko navdušenje. Posnetek pa je kajpak postal svetovna uspešnica.