© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
30.03.2016 15:36:15

Po 25 letih se obeta "povratni" dvoboj Manchester United - Crvena zvezda

Leta 1991 sta se v evropskem superpokalu pomerila Manchester United in Crvena zvezda, ki pa sta odigrala le en obračun. Povratni v Beogradu je bil namreč zaradi politične nestabilnosti odpovedan.

Leta 1991 sta se v finalu evropskega superpokala pomerila Crvena zvezda in Manchester United. Beograjski velikan si je mesto v finalu prislužil z zmago v evropskem pokalu, ki je bil predhodnik lige prvakov, angleški predstavnik pa je slavil v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Prvi obračun finala je bil na sporedu na Old Traffordu, povratnega pa ni bilo, saj je v takratni Jugoslaviji potekala vojna. Pokal so tako pred domačini gledalci dvignili rdeči vragi, Zvezda pa se je morala zadovoljiti "le" z zmago v ligi prvakov.

Zdaj pa se kluba dogovarjata za "povratni" obračun oziroma prijateljsko tekmo, s katero bi hkrati obeležila 25. obletnico slavja v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Glede točnega datuma tekme se strani še dogovarjata, do velikega dogodka pa naj bi vsekakor prišlo enkrat v sezoni 2016/17.