© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.03.2016 09:20:42

Real Madrid že dogovorjen z zvezdnikom nemške lige?

Madridski Real se bo kot kaže za prihodnjo sezono okrepil z enim od zvezdnikov nemške lige, za katerega bo po poročanju tamkajšnjih medijev odštel 100 milijonov evrov.


Pierre-Emerick Aubameyang
je že nekaj časa tarča številnih angleških velikanov, zdaj pa je po poročanju nemških medijev na pragu prestopa k madridskemu Realu.

Španci so pripravljeni za gabonskega nogometaša odšteti okroglih 100 milijonov evrov, s čimer bi izenačili rekordni znesek za nakup nogometaša. Tudi tega imajo v lasti, saj so tolikšen znesek pred leti odšteli Tottenhamu, in sicer za Valižana za Garetha Bala.

Aubameyang je zadnja leta eden ključnih članov Borussie iz Dortmunda, pri kateri pogreša predvsem kakšne osvajanje lovorik. Šestindvajsetletni Gabonec je v letošnji sezoni bundeslige na 24 tekmah dosegel že 22 golov, s čimer je eden najboljših strelcev tudi v konkurenci najmočnejših evropskih lig.

Vodstvo Borussie je sicer že pred tedni dejalo, da Aubameyang ni na voljo, ključno vlogo pa naj bi pri prestopu odigral kar nogometaš sam, ki nikoli ni skrival, da si želi obleči dres Reala. Tudi klub si prizadeva, da bi v svoje vrste pripeljal odličnega napadalca, saj je v zadnjem obdobju vse preveč odvisen od zadetkov prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, vse več pa je govoric, da se bo slavni Portugalec po koncu letošnje sezone poslovil od Madrida.