© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.03.2016 15:49:50

Bosna: Sodnik mlademu nogometašu rešil življenje (video)

Obračun med Zrinjskim in Olimpicom je zaznamoval junaški sodnik, ki je mlademu nogometašu rešil življenje.

Šlo je za tekmo mladinske lige Bosne in Hercegovine, v kateri sta se pomerila Zrinjski in Olimpico, junak obračuna pa je postal sodnik. Darko Obradović je s hitro reakcijo bržkone rešil življenje mlademu nogometašu Olimpica Belminu Haliloviću.

Sredi prvega polčasa ga je njegov soigralec in vratar Irfan Šetkić nehote udaril s kolenom v glavo. Mladi branilec je ostal nezavesten, po zaslugi hitrega odziva sodnika Obradovića pa se je vse skupaj srečno končalo.

"Igrišče je bilo mokro in spolzko, kar je botrovalo nesrečnemu dogodku. Branilec je obležal na travi, po položaju telesa pa sem takoj ugotovil, da nekaj ni v redu. Nisem se prvič znašel v takšnem položaju, saj sem nekoč tudi sam igral nogomet. Hitro sem pritekel zraven in razmišljal kaj moram storiti. Ostali igralci so bili v paniki, vsi so bili v skrbeh," je dejal Obradović.

"Poskrbel sem za prvo pomoč. Dvakrat sem mu poskusil iz ust potegniti jezik, a neuspešno. Uspelo mi je šele tretjič, ko sem res močno potegnil. Takrat sem si oddahnil in se zahvalil bogu," je še pojasnil sodnik, ki je dodal, da ga je mladi nogometaš pozneje še nekajkrat poklical in se mu zahvalil za prvo pomoč.

Halilović si je nato hitro opomogel in celo nadaljeval s srečanjem, ki pa ga je na koncu s 4:1 dobila nasprotna ekipa.