© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
25.02.2016 12:30:09

Casillas brez dlake na jeziku o Mourinhu in odhodu iz Reala

Reuters

Iker Casillas še nikoli ni spregovoril tako iskreno in brez dlake na jeziku o svojem nekdanjem trenerju Joseju Mourinhu.

Iker Casillas in njegova partnerka Sara Carbonero sta bila tokrat gosta oddaje, v kateri šport ni ravno v ospredju, kljub temu pa se slavni nogometni vratar ni mogel izogniti vprašanjem glede na njegova zadnja leta pri madridskem Realu.

Legenda španskega giganta je pri članski ekipi Reala preživela 16 sezon, s prihodom trenerja Joseja Mourinha leta 2010 pa so se začeli težki časi za Casillasa. Njun medsebojni odnos se je v sezoni 2012/13 močno skrhal, posledica pa je bila celo selitev na klop. Takrat je mesto prvega vratarja zasedel rojak Diego Lopez.

Mourinho je Casillasa med drugim obtožil, da novinarjem sporoča skrivnosti iz slačilnice, njun odnos pa je bil očitno še precej slabši, kot je bilo videti. "Med nama je potekala huda vojna, v zadnjem letu pa sploh nisva govorila. Niti besedice. Bilo je zelo grdo," je dejal Casillas.

"Najin odnos se je spremenil v sezoni 2012/13, ko nam ni šlo najbolje. Takrat bi se morali še bolj povezati, vse se je pa dokončno spremenilo v Malagi. O tem je govoril ves svet, ampak mislim, da sem se potrudil po najboljših močeh. Takrat se je moj položaj pri Realu močno spremenil. Na osebni ravni se nisem počutil najbolje, želel sem si še naprej igrati in tekmovati," je med drugim dejal najboljši španski vratar vseh časov, ki danes brani barve Porta.

Izdal pa je še eno zanimivo (javno) skrivnost. Znano je, da Mourinho nikoli ni bil naklonjen nikakršnim odnosom z nogometaši Barcelone, tako je besnel že samo, če so se njegovi varovanci z njimi pogovarjali. "Mourinho ni hotel niti slišati, da bi se mi pogovarjali z nogometaši Barcelone. To mu niti malo ni bilo všeč."