© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2016 18:39:14

Mertesacker pozna krivce za poraz (video)

Reuters

Barcelona si je že na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Arsenalu v Londonu priigrala lepo prednost pred povratnim obračunom na stadionu Camp Nou.

Katalonski velikan je slavil z 2:0, pod oba zadetka se je podpisal Lionel Messi. Prvega v 71. minuti je dosegel po odlično izvedenem protinapadu, v katerem sta poleg strelca sodelovala še Luis Suarez in Neymar. Drugega pa je dosegel dvanajst minut pozneje iz enajstmetrovke.

Eden večjih krivcev, da je Arsenal prejel zadetka, je bil Per Mertesacker. Nemški branilec je pri prvem golu zamudil pri vračanju v obrambo, oziroma je stal veliko preveč naprej od svojega gola, tako da nikakor ni mogel uspešno opraviti svojih nalog v obrambi. Pri drugem pa je preslabo podal proti Mathieuju Flaminiju, ki je vsega 47 sekund po vstopu v igro nato s prekrškom nad Messijem zakrivil enajstmetrovko.

Kljub obema napakama, pa je Mertesacker krivca za poraz svojega moštva našel povsem drugje, in sicer v napadalcih, ki niso bili sposobni doseči zadetka. "Proti Barceloni moraš zadeti, če hočeš vršiti pritisk nanjo," je dejal branilec, in nadaljeval: "Gostje so prevladovali v posesti žoge, ampak mi smo se odlično branili in morali bi zadeti. To je bil ključ, zakaj smo na koncu vseeno izgubili. Lahko bi si ustvarili več priložnosti in si v zadnji tretjini igrišča bolje podajali žogo. Toda, morali bi zadeti."