© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.02.2016 12:00:02

Kitajska: Bajeslovna plača za še enega nogometnega zvezdnika

Kitajski prvoligaši še naprej presenečajo z odmevnimi okrepitvami. Zadnji, ki je podlegel kitajskim milijonom, je argentinski zvezdnik Ezequiel Lavezzi.

Kitajci imajo časa za nove okrepitve vse do 26. februarja, ko se bo tudi pri njih zaključil zimski prestopni rok. V zadnjih tednih so tamkajšnji prvoligaši svoje vrste okrepili že z mnogimi nogometnimi zvezdniki, danes pa so iz kluba Hebei China Fortune sporočili, da je njihov novi član postal argentinski zvezdnik Ezequiel Lavezzi.

lavezzi

Slednji je bil nazadnje član pariškega PSG-ja, pogodba pa bi mu potekla po koncu letošnje sezone. Letos s svojimi igrami ni navduševal, trener Laurent Blanc pa mu je namenjal vse manj igralnega časa. Podaljšanje pogodbe se je zdelo malo verjetno, zaradi tega se je 30-letni nogometaš odločil za selitev v Azijo.

Kitajci so PSG-ju odšteli okoli 4 milijone evrov odškodnine, zanimiv pa bo predvsem Lavezzijev zaslužek pri novopečenem prvoligašu. Na sezono bo argentinski reprezentant zaslužil vsaj 10 milijonov evrov, z dodatnimi nagradami pa bi se njegov zaslužek lahko povzpel do 16 milijonov.

"Njegov prihod bo izboljšal našo ostrino v napadu. Se že veselimo njegovih predstav. On je nezaustavljiv," pa se je glasilo sporočilo kluba na kitajskem družabnem omrežju weibo.

Nova sezona kitajskega prvenstva se bo začela v začetku marca.