© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.02.2016 18:06:49

Navijači Ajaxa velike izdaje niso pozabili

vszi

V nedeljo sta se v nizozemskem prvenstvu pomerila velika rivala Ajax in Feyenoord, srečanje pa so zaznamovali domači navijači.

Kar sta Olimpija in Maribor pri nas, sta Ajax in Feyenoord na Nizozemskem, kar pomeni, da so obračuni omenjenih ekip nadvse vroči in težko pričakovani. Toda ekipi sta se ravno danes pomerili med seboj, dogajanje na tribunah pa je bilo takšnemu derbiju primerno.

Na domače veselje se je srečanje končalo z 2:1 za Ajax, domači navijači pa so dvignili kar precej prahu.

Na povsem neprimeren način so poslali sporočilo vratarju Feyenoorda Kennethu Vermeerju. Slednji se je leta 2014 za 600.000 evrov preselil iz Ajaxa v Rotterdam, česar pa mu navijači velikana iz Amsterdama nikoli niso oprostili. In očitno mu nikoli ne bodo.

ajax

Na srečanju so tako obesili lutko z njegovim imenom in poskrbeli za veliko zgražanja. Večina si je enotna, da je bilo to skrajno neprimerno in neokusno, toda privrženci Ajaxa se branijo, da je bil takšen prestop nedopusten.

Za zdaj še ni znano, ali bo Ajaxa zaradi tovrstnega početja njegovih navijačev doletela tudi kakšna kazen, zagotovo pa bo vodstvo lige podrobno preučilo dogajanje pred, med in po tekmi.