© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.02.2016 16:06:43

Agim Ibraimi je optimist: Nisem še videl tako motivirane ekipe

Drago Wernig - TAKA

Kako uspešni bodo Mariborčani v nadaljevanju sezone, bo gotovo v veliki meri odvisno od Agima Ibraimija.

Do začetka nadaljevanja sezone so ostali še trije tedni, naslednjih štirinajst dni bodo Mariborčani preživeli in se potili v svoji tradicionalni turški bazi v Beleku, kjer jih čaka osrednji del priprav. Z do zdaj opravljenim so zelo zadovoljni. "Stanje je takšno, kot mora biti. Vemo, da so zimske priprave najtežje. Premor je precej daljši kot poleti, količina treningov je temu primerna, toda hkrati se zelo dobro zavedamo, da v tem obdobju postavljamo temelje za marsikaj. Pridobivamo osnovo za skoraj naslednjih dvanajst mesecev, kar je izjemnega pomena. Vloženi trud se nam bo gotovo izplačal, se nam obrestoval. In verjemite, da se vsi po vrsti trudimo po najboljših močeh, da bi čim bolje izpolnili vse naloge, ki jih pred nas postavi trener. Vadba poteka na zares visoki ravni, vsi po vrsti dajemo vse od sebe. Nisem še videl tako motivirane ekipe. Delamo z veseljem, nasmejani, ozračje med igralci je odlično," je povedal Agim Ibraimi.

 
NISO "UBIJAJOČE"
"Priprave kot priprave," pravijo mnogi, toda ali je res tako? Vijoličasti so jih prvič začeli pod vodstvom Krunoslava Jurčića in kakopak so zanimive primerjave z načinom dela prejšnjih trenerjev: "Ne, ni enak, je pa dejstvo, da ima vsak trener nekaj svojega, prinese nekaj novega. Tokratne priprave so zahtevne, zelo naporne, vendar niso 'ubijajoče'. Ni tako imenovanih 'suhih' treningov, ni zgolj teka in nabiranja kilometrov. Vedno je prisotna tudi žoga, poleg tega se najpogosteje srečujemo s takšnimi situacijami kot potem na tekmah. Veliko je igralnega dela, na ta način lažje prenašamo tudi največje napore. Žoga te preprosto 'potegne', hkrati se naučimo marsikaj novega. Kar zadeva mene, mi takšni treningi ustrezajo in čutim, da sem pripravljen boljše kot lani."

ibraimi2 dw
Drago Wernig - TAKA

KOPIČENJE POZITIVNE ENERGIJE
Mariborčani so do zdaj odigrali štiri prijateljske tekme. "Trener je razdelil minutažo med vse igralce, sicer pa je jasno, da so preizkušnje v uvodnem delu priprav namenjene pridobivanjem občutkov med igro, toda zaradi napornih treningov so noge težke, kar razumljivo vpliva na kakovost izvedbe. Noge niso dovolj hitre, prav tako odzivnost, eksplozivnost ne more biti takšna, kot bi si želel. Prisotna je utrujenost, kar posledično pomeni, da ni prepotrebne sproščenosti. Ampak tako pač je v tem delu priprav, to je treba vzeti v zakup. Preprosto nisi pripravljen, nisi v stanju odigrati na visoki ravni. Zdaj je najtežji del za nami in šele po prihajajočih preizkušnjah bo mogoče izluščiti kakšne bolj konkretne ocene. Seveda bomo še naprej tudi veliko trenirali, toda zdaj smo vendarle že tako daleč, da bomo vse skupaj lažje prenašali, povrhu bo vadba vsebovala več nogometnih elementov. Začenja se stopnjevanje forme in kakopak se bomo trudili, da bi vsaka naslednja tekma v čim večji meri dosegla namen. Da bi bili uspešni in ob tem kopičili pozitivno energijo, ki je tako zelo dobrodošla," pravi makedonski reprezentant.

 
SAJ VESTE, DA CVETIJO SPOMLADI
Trenerji skoraj v en glas poudarjajo, da rezultati na prijateljskih tekmah niso v ospredju. "Razmišljamo kot profesionalci, vedno hočemo zmagati, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Toda prav tako se zavedamo, čemu so namenjene. Trener ima načrt, ki ga moramo izpolnjevati, preizkušamo in izpopolnjujemo nekatere nove zadeve. Počnemo torej stvari, ki jih v uradnih dvobojih ne moreš, seveda pa se vedno znova tudi trudiš, da bi iztržil spodoben rezultat. Nikoli nočeš izgubiti. Če ti nasprotnik vsega, o čemer sem govoril, ne dovoli in je morda pretirano grob, se pač ustrezno odzoveš, razmeram se je vedno treba prilagoditi"« je povedala vijoličasta desetica in razkrila, da ima pred nadaljevanjem sezone dober občutek. "Saj veste, da vijolice cvetijo spomladi," se je nasmejal Agim Ibraimi in nadaljeval: "V drugi polovici jesenskega dela prvenstva smo bili zelo uspešni, odigrali smo nekaj zelo dobrih tekem in tudi na ta način dokazali, da smo delali zelo dobro, kakovosti imamo dovolj. V takšnem slogu moramo nadaljevati in biti še bolj nevarni. Dati moramo vse od sebe, da bomo še boljši, in prepričan sem, da smo tega sposobni. Vemo, kaj pomeni Maribor, in verjamem, da smo na dobri poti."

ibraimi3 dw
Drago Wernig - TAKA
VEDNO IN POVSOD
V slačilnici je pet novih obrazov, konkurenco so zaostrili Matej Palčič, Rodrigo Defendi, Amar Rahmanović, Valon Ahmedi in Denis Šme. "Vsi po vrsti so odlični fantje, hitro so se prilagodili na novo okolje in na nekoliko drugačen ritem dela, kot so ga bili navajeni. Gre za kakovostne igralce, ki nam bodo gotovo v veliko pomoč pri uresničevanju ambicioznih ciljev," je prepričan športni ambasador Republike Makedonije. 


Zasedba iz Ljudskega vrta bo v nadaljevanje prvenstva krenila s tremi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo, za Mariborčane bosta zelo pomembni že uvodni preizkušnji. Najprej bodo gostili Celjane in nato še večne rivale iz Ljubljane. "Drži, da sta pomembni, toda pomembne so prav vse. Ni popuščanja, ne sme ga biti. Osredotočeni moramo biti na svoje delo in na zmage. Vedno in povsod. Vsi zelo dobro vemo, kakšna so pričakovanja mariborskih navijačev. Pogosto ni dovolj le zmagati, želijo si visokih zmag, tako ambiciozno mora biti tudi naše razmišljanje. V vsakem obračunu moramo vseh 90 minut dati vse od sebe in si prizadevati predstaviti se v najboljši mogoči podobi. Ne glede na nasprotnika smo mi tisti, ki narekujemo ritem tekme oziroma ga moramo narekovati. Prav tako smo se navadili, da so vse ekipe proti nam neizmerno motivirane. O tem sem se pogovarjal tudi z našimi novimi igralci. Amar Rahmanović mi je denimo priznal, da je bil dvoboj z nami vedno nekaj posebnega, da pri vseh igralcih izzove neizmerno željo, da pokažejo največ, kar lahko. Da druge tekme niso primerljive. Ampak to ni nič presenetljivega. Razumljivo je, da se želijo vsi dokazati proti uspešnemu moštvu, ki je igralo v skupinskem delu lige prvakov in lige Europa, zato moramo biti mi seveda še toliko boljši. In trudimo se, da bi bili. Iz dneva v dan, iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Le to prinaša uspeh." Popolnoma jasno je, da štajerska prestolnica priznava zgolj in samo naslov prvaka. "Verjamem, da ga bomo osvojili," dodaja Agim Ibraimi.

 
O REPREZENTANČNI TEKMI ŠE NE RAZMIŠLJAM
Kmalu se bo na sončni strani Alp predstavil tudi v dresu makedonske reprezentance, ki se bo 23. marca na Bonifiki v prijateljskem obračunu udarila z izbranci Srečka Katanca. "Bo zanimivo, a do te tekme je vendarle še daleč. Zato o njej ne razmišljam, temveč sem osredotočen le na obveznosti v klubskem dresu. O koprskem reprezentančnem dvoboju se bomo pogovarjali, ko bo prišel čas za to," je povedal eden od stebrov mariborske ekipe, ki ga razumljivo veseli, da v dozdajšnjem delu priprav ni imel težav s poškodbami: "Sem stoodstoten, opravil sem vse treninge. Počutim se zares odlično in močno verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."