© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.01.2016 17:57:58

Messi in Suarez uspešnejša od Jana Oblaka (video)

Reuters

Končan je derbi španskega prvenstva med Barcelono in madridskim Atleticom, ki so ga pred 94.990 gledalci na stadionu Camp Nou z 2:1 dobili Katalonci.

Gostje so sicer odlično odprli tekmo, že v deseti minuti je v polno meril Koke, ki je Atletico povedel v vodstvo z 1:0. Toda že do glavnega odmora je Barcelona uspela izid obrniti v svoj prid.

Pri vodstvu z 1:0 je Jan Oblak najprej ubranil izjemno priložnost, ki jo je imel Luis Suarez, potem pa je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Po pol ure igre ga je kot prvi premagal Lionel Messi, osem minut pozneje pa še prej omenjeni Luis Suarez.

Da bi bilo za goste vse skupaj še huje, so malo pred koncem polčasa ostali brez Filipeja Luisa, ki je bil zaradi grdega prekrška izključen. Branilec Atletica je brutalno - s podplatom - startal na koleno Lionela Messija in upravičeno prejel rdeči karton. Argentinec jo je na srečo odnesel brez poškodb in je lahko nadaljeval dvoboj.

Čeprav so imeli igralca manj, so bili Madridčani na začetku drugega polčasa nekoliko bolj nevaren tekmec. Nato pa so v 65. minuti ostali še brez Diega Godina. Urugvajec je prejel drugi rumeni karton in tudi on je moral predčasno z igrišča.

Do konca se izid ni več spreminjal, kar pomeni, da ima zdaj Barcelona ob odigrani tekmi manj na vrhu lestvice tri točke prednosti pred Atleticom. Real zaostaja za sedem točk, a bo svojo obveznost v 21. krogu opravil jutri, ko bo v Madridu gostoval Espanyol.