© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.01.2016 07:55:31

Matavž odslej pri sosedih

Poročali smo o tem, da bi se Tim Matavž lahko iz nemške bundeslige preselil v serie A. Po poročanju italijanskih medijev se je sinoči to tudi zgodilo.

Sedemindvajsetletni napadalec iz Šempetra pri Novi Gorici bo tako v nadaljevanju sezone branil barve Genoe, ki na razpredelnici elitnega itailjanskega prvenstva zaseda 16. mesto in ima pred območjem izpada trenutno pet točk prednosti.


Za Tima Matavža bo to nova priložnost, da se vrne v formo, s katero je pred časom kot po tekočem traku tresel mrežo nasprotnikov. V tej sezoni pa še vedno čaka na svoj prvi zadetek.

Za Augsburg je nastopil na 17 tekmah (v vseh tekmovanjih), le pet pa jih je odigral v celoti. Naslednji podatek je prav šokanten, v zadnjih štirih krogih nemškega prvenstva je bil vselej na igrišču, a kljub temu na njih skupno zbral samo sedem (!) igralnih minut.

Augsburg je Matavža Genoi posodil do konca sezone. Sky Sports Italia poroča, da je posel vreden pol milijona evrov. Ob tem pa bodo imeli rdeče-modri možnost, da poleti odkupijo njegovo pogodbo. Za njo bodo morali odšteti štiri milijone evrov, k temu pa bo treba dodati še nekaj bonusov.

Za slovenskega reprezentančnega napadalca (31 tekem, deset golov) bo to po odhodu iz Gorice poleti 2007 tretja tuja država, v kateri bo igral. Najprej je bil sedem let na Nizozemskem, kjer je branil barve Groningena, Emmena in PSV Eindhovna. Julija 2014 pa ga je ta za štiri milijone evrov prodal nemškemu Augsburgu.

Italijansko prvenstvo je Matavžu očitno usojeno, po nekaterih informacijah naj bi ga Genoa v svoje vrste vabila že pred devetimi leti, ko je šel v Groningen. Pred štirimi leti in pol pa je bil zelo blizu odhodu v Napoli, a je takrat raje izbral PSV - zanj je odštel sedem milijonov evrov -, za katerega je Primorec rekel, da je večji klub od neapeljskega.