© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2016 12:21:08

Slovo od 11-letnika, ki je umrl za levkemijo (video)

vszi

Na torkovi tekmi polfinala liga pokala med Liverpoolom in Stokom so se navijači poslovili od 11-letnega navijača rdečih Owna McVeigha, ki je umrl zaradi levkemije.

Mladi navijač Liverpoola je umrl po dolgi bolezni, gledalci na stadionu Anfield pa so mu namenili enominutni aplavz, zapeli pa so mu tudi legendarno navijaško pesem Liverpoola "You never walk alone" (nikoli ne hodiš sam).

Owen je bil z očetom Markom na vseh tekmah Liverpoola, doma in v gosteh, dokler decembra ni umrl za krvnim rakom. Skupina navijačev, ki se imenuje Spion Kop 1906, je izdelala tudi transparent, ki so ga razvili v torek zvečer.

Mlademu navijaču so se poklonili v 11. minuti (toliko je bil Owen star, ko je umrl). Na transparentu je silhueta mladega navijača, ki ima dres s številko 12 in priimek, katerega za roko drži oče, podpis pa je: "It's off to the match we go" (zdaj gremo na tekmo).

anfield
vszi

Ownov oče Mark je po torkovi tekmi na družabnem omrežju zapisal: "Owna sem vzgajal v tradiciji in vrednotah velikega kluba in bil je zelo ponosen, da se je lahko imenoval Liverpudlian. Najlepši čas, ki sva ga preživela skupaj, je bil na tekmah, na gostovanju. S svojim najboljšim prijateljem sem užival v vsaki minuti, ne glede na rezultat. To so spomini, ki jih bo za vedno nosil s seboj. Lani na valentinovo sva bila z Ownom na tekmi proti Crystal Palaceu in po koncu tekme mu je Martin Škrtel podaril dres v katerem je igral. Owen je bil neizmerno vesel in srečen. Fotografija je dolgo krožila po spletu. Prav užival je v tem, da je postal znana oseba. Ko je Owen umrl nam je Škrtel poslal res lepo pismo sožalja. Ponosen sem na to, kar so naredili navijači in zdaj bom Owna bom videl na vsaki tekmi na Anfieldu."