© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.01.2016 09:43:06

Pato v Chelsea, El Shaarawy v Romo

Reuters

Brazilec Pato in občasni italijanski reprezentant Stephan El Shaarawy, nekdanja nogometna čudežna dečka, zvezdi Milana, ki pa pri italijanskem velikanu nista sijali, kot bi si ta želel, sta si poiskala nova kluba.

Napadalca bosta v novih ekipah do konca sezone igrala kot posojena igralca, Brazilec pri londonskem Chelseaju, El Shaarawy pa pri Romi.

Oba že lani nista igrala pri klubih, ki sta njuna lastnika. Pato je kot igralec Corinthiansa nastopal za Sao Paulo, El Sharaway pa kot igralec Milana za Monaco, ki pa ni hotel odkupiti njegovih uslug. To bo junija, ki je zanj plačala 1,4 milijona evrov, lahko storila tudi Roma, za to bo morala odšteti 13 milijonov evrov.

"V Rim sem prišel dokazat sebi in trenerju, da lahko igram tudi za najboljše italijanske klube. Upam, da se bom klubu oddolžil za zaupanje, upam, da bomo skupaj poskrbeli za velike reči," je ob prihodu v večno mesto dejal El Shaaraway.

Pato, ki je za brazilsko reprezentanco zbral 27 nastopov, v katerih je dosegel deset golov, bo po poročanju brazilske televizije pogodbo s Chelseajem podpisal danes, podrobnosti prestopa pa zaenkrat še niso znane. Šestindvajsetletni Pato je za Milan, pri katerem je imel veliko težav s poškodbami, igral od leta 2008 do 2013, nato pa se je vrnil v domovino.