© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.01.2016 14:45:41

Klopp zavrnil Manchester United

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je pred jutrišnjim dvobojem med Liverpoolom in Manchester Unitedom v središču pozornosti.

Pravzaprav sta v središču pozornosti oba stratega. Louis van Gaal zaradi spora in nenavadne stave z novinarjem, Klopp pa zaradi izjav pred obračunom z rdečimi vragi, ko je dejal, da je pred časom zavrnil vodenje Manchester Uniteda.

Zgodilo se je bojda leta 2013, ko se je legendarni dolgoletni strateg rdečih vragov Sir Alex Ferguson poslovil od klopi Uniteda. 74-letni Škot je v svoji zadnji knjigi priznal, da so bili glavni kandidati za njegovega naslednika štirje, ob Kloppu še Pep Guardiola, Jose Mourinho in van Gaal, a ker so bili vsi štirje zasedeni, je službo dobil David Moyes.

Klopp je priznal, da ga je škotska nogometna legenda res kontaktira, Fergusona je označil kot "Johna Lennona nogometa", o zanimanju Uniteda pa je povedal: "Pogovarjala sva se. Nisva se dolgo pogovarjala, a zame je bil pogovor zelo dolg. Šlo je za veliko čast. Celoten pogovor. United je bil zainteresiran, toda nisem mogel zapustiti Borussie. To je to. Bilo je aprila in začeli smo z načrti za naslednjo sezono. Imaš tega in tega igralca, ki prideta poleti v klub. In da potem tebe več tam ne bi bilo? To ne deluje. Ne v mojem življenju."

Nemški strokovnjak je dodal še, da iz Old Trafforda na njegov naslov ni prišla nobena konkretna ponudba. "Ni bilo uradne ponudbe, a tudi če bi bila, ne bi mogel oditi. Najprej sem moral dokončati svoj posel z Dortmundom in potem razmišljati o drugih stvareh. Morda to ni najbolj pametna pot, toda to je moja pot. Seveda sem bil lojalen Dortmundu. Tako kot sem bil zvest Mainzu," je povedal Klopp, ki se je dober mesec dni po klicu Fergusona z Borussio uvrstil v finale lige prvakov, a moral priznati premoč Bayernu, ki ga je s klopi vodil Jupp Heynckes.