© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.01.2016 09:45:06

Novinar izzval van Gaala: Izgubil bom več teže, kot boš ti osvojil točk! (video)

Reuters

Louis van Gaal je po tekmi med Manchester Cityjem in Newcastlom novinarja britanskega The Suna označil za debelega, kar je dalo taistemu novinarju noro idejo. Nizozemskega stratega je izzval z neobičajno stavo.

Louisu van Gaalu v zadnjih tednih ne gre nič po načrtih. Njegovo moštvo igra obupno in izgublja dragocene točke ne samo v boju za naslov prvaka, temveč tudi v boju za prva štiri mesta, ki na koncu sezone vodijo v ligo prvakov.

Nervoza izkušenega nizozemskega strokovnjaka je tako upravičena, njegove besede po remiju z Newcastlom pa niti ne. Ko ga je novinar The Suna Neil Custis povprašal, kaj si misli o številnih kritikah, ki jih v zadnjem času dobiva njegov prvi zvezdnik Wayne Rooney, je van Gaal popolnoma izgubil živce. "Ne bomo se več pogovarjali o Waynu Rooneyju. Vi ste ga kritizirali, ne jaz," je dejal, preden je vstal in odvihral z novinarske konference, tik pred izhodom pa se je še enkrat obrnil in dejal: "Tudi vi tam. Vi, debeli mož."

custis1

Namesto, da bi bil novinar, ki ga je Nizozemec označil za debelega, užaljen in bi grozil s kakšno tožbo, je Custis prišel na briljantno idejo. Vaan Gaala se je odločil izzvati z nenavadno stavo. "Najprej bi se vam rad zahvalil, da ste v torek izpostavili mojo težavo s težo, do zdaj se tega nisem zavedal," je v videoposnetku, v katerem izziva van Gaala začel Custis in nadaljeval: "Zdaj, ko ste omenili, imam za vas izziv, ki se glasi: Dobiti morate več točk, kot bom jaz izgubil 'pounds' (britanska mera za težo). Do konca maja bom izgubil 28 pounds (12.7 kilogramov), vi morate zbrati 28 točk. Tisti, ki izgubi, mora darovati 1000 funtov v humanitarne namene."

custis3

Custis se je izziva lotil z veliko vnemo in že naporno trenira, van Gaal pa bo imel s svojim Manchester Unitedom jutri na gostovanju pri Liverpoolu priložnost, da osvoji prve tri točke od 28, kolikor jih potrebuje.

Galerija