© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
01.01.2016 09:38:45

Van Gaal želi osvežiti napad

S prvim januarjem se je začela tudi zimska nogometna tržnica. Špekulacij je veliko, zelo zanimivo pa bo videti, kaj bodo v tem času postorili veliki klubi, ki jim v tej sezoni ne gre po načrtih.

Eden takih je Manchester United, ki kar ne najde poti iz krize. Varovanci trenerja Louisa van Gaala niso slavili že vse od 21. novembra, ko so v prvenstvu v gosteh z 2:1 ugnali Watford.

Od takrat so imeli še osemkrat možnost, da bi prišli do zmage, a niso izkoristili niti ene izmed njih. V ligi prvakov so remizirali in izgubili v premier ligi pa trikrat igrali neodločeno in trikrat ostali praznih rok. Seveda se je zaradi katastrofalne serije nizozemski strokovnjak na njihovi klopi znašel na odstrelu.

Stolček se mu je močno zamajal, zato bo zdaj skušal rešiti, kar se rešiti da. Seveda tudi z nakupi novih nogometašev. Na Otoku krožijo govorice, da sta blizu prihodu na Old Trafford dva napadalca.

Prvi je Felipe Anderson, ki je sicer že tretje leto član rimskega Lazia. Dvaindvajsetletni Brazilec je v italijanskem prvenstvu v tekoči sezoni nastopil na 17 tekmah in zabil štiri gole, ob tem ima še dve asistenci. Predstavniki rdečih vragov so se že mudili v večnem mestu, kjer so se pogovarjali o prestopu, ta pa naj bi jih stal vrtoglavih 35 milijonov funtov (približno 47 milijonov evrov).

Drugi je Goncalo Guedes. Devetnajstletni Portugalec je otrok Benfice, za katero je v tem portugalskem prvenstvu zbral 13 nastopov, ki jih je začinil s tremi goli in šestimi asistencami. Unitedovi skavti fanta, ki ga mnogi primerjajo s Cristianom Ronaldom, spremljajo že nekaj časa, njegova posebnost pa je, da je zelo hiter in lahko igra na obeh krilnih položajih ter na položaju napadalca. Pri Unitedu vseeno ne bodo imeli lahkega dela, da ga zvabijo v svoje vrste, saj se zanj zanima več klubov, med njimi je tudi londonski tekmec Arsenal.