© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.12.2015 08:11:26

Van Gaalu še ni dovolj, Martinez namesto Coste pri Chelseaju?

vszi

Ponudba vrhunskih nogometašev v zimskem prestopnem roku ni ravno velika, vseeno pa angleški premierligaš Chelsea razmišlja, da bi v svoje vrste zvabil Kolumbijca Jacksona Martineza. Po okrepitvah se ozirajo tudi v taboru Manchester Uniteda, ki Laziu za Brazilca Felipea Andersona ponuja 45 milijonov evrov.

Aktualni angleški prvak, ki mu v letošnji sezoni v Premier ligi ne kaže najbolje, saj je po 19 krogih z 20 točkami šele na 14. mestu, po pisanju britanskih medijev resno razmišlja o menjavi oziroma, da bi Atleticu Madridu za Jacksona Martineza ponudil njegovega nekdanjega napadalca Diega Costo.

Ker se Martinez v Atleticu ni najbolje znašel, v Madrid je pred začetkom sezone prišel iz Porta za 34 milijonov evrov, obstaja velika možnost, da bo do menjave tudi prišlo. Costa je v dveh sezonah za Atletico dosegel kar 64 golov. Prav tako bosta najverjetneje Chelsea v zimskem prestopnem roku zapustila tudi Kolumbijec Radamel Falcao in Francoz Loic Remy. Falcao je zelo blizu odhodu v ZDA ali v turški Fenerbahče, medtem ko se za Remyja zanima Aston Villa.

Čeprav je Louis van Gaal, trener Manchester Uniteda, za okrepitve v letu dni in pol potrošil okoli 300 milijonov evrov, mu to očitno še ni dovolj. V zimskem prestopnem roku želi v svoje vrste zvabiti še Felipeja Andersona. Za 22-letnega brazilskega veznega igralca se Manchester United zanima že nekaj časa, vendar je Lazio zanj zahteval preveč. Kot kaže, so si v angleškem velikanu le premislili in bodo za Andersona, ki je v Lazio prišel leta 2013 iz brazilskega Santosa za osem milijonov evrov, le plačali visoko odškodnino.

V lanski sezoni je Anderson v italijanskem prvenstvu dosegel deset golov, v letošnji pa štiri.