© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2015 20:00:43

Dva tedna do odločanja v zadevi Guardiola

Reuters

Bayern je doživel prvi poraz v sezoni, nekateri govorijo o napetosti pri trenerju Josepu Guardioli, nedvomno pa je prisotna napetost pri navijačih. A ne zaradi poraza.

Bavarci so si privoščili poraz 1:3 na gostovanju v Mönchengladbachu, ki ba ne bi smel vplivati na njihov pohod proti novemu naslovu. Je pa zato vprašanje, koliko ima vse skupaj z dejstvom, da vstopamo v odločilne dni, kar zadeva dogovor o tem, ali bo na klopi Bayerna ostal sloviti katalonski trener. 

Tega do konca jesenskega dela sezone čakajo še ena tekma v ligi prvakov in dve v prvenstvu, vodstvo kluba pa napoveduje, da bo  po zadnjem srečanju čas za končno odločitev. Bayern ne želi ovinkariti, vse odgovore hoče imeti in jih posredovati javnosti še pred odhodom na božično praznovanje

"Po tekmi proti Hannovru 19. decembra bomo sedli za mizo in v dneh pred božičem sporočili odločitev. Na eni strani si povsem predstavljamo, da bi ekipo še naprej vodil Guardiola, na drugi strani pa ni nihče nezamenljiv," napoveduje prvi mož kluba Karl-Heinz Rummenigge. 

Zanimivo bo videti, kakšne so želje Katalonca. Če si želi ostati na vsak način, potem bo zanesljivo ostal. Če bo postavljal pogoje, je vprašanje, ali bo našel skupni jezik z nadrejenimi. Če želi oditi, pa bodo stvari hitro jasne in Bayern bo imel do konca sezone čas, da poišče ustrezno zamenjavo. 

Guardiola je v zadnjem letu triletne pogodbe, ki mu bo potekla junija, v zvezi z njim pa so razdeljeni tako nogometaši kot navijači. Temu primerno so razdeljene tudi napovedi, kaj se bo zgodilo med 19. decembrom in božičem.