© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2015 12:49:46

Pri Chelseaju želijo graditi, kakšen bo novi Stamford Bridge? (foto)

vszi

Če bo vse potekalo po načrtih, bo Chelsea sezono 2020/21 začel na novem stadionu Stamford Bridge.

Pri angleškem nogometnem prvaku Chelseaju so pri ustreznih organih prijavili načrte gradnje novega stadiona, ki ga želijo zgraditi na mestu, kjer zdaj stoji objekt za 41.600 gledalcev. Londončani nameravajo porušiti stari Stamford Bridge in večino pripadajočih objektov ter zgraditi novega, ki bi imel kapaciteto 60.000. Pri Chelseaju na Stamfordu Bridgu igrajo že vse od leta 1905 dalje, toda v devetdesetih prejšnjega stoletja so ga občutno prenovili. Zdaj že nekaj časa sanjajo predvsem večji stadion, v tem trenutku se s kapaciteto namreč ne morejo meriti z najboljšimi klubi v državi.

Roman Abramovič se je nekaj časa spogledoval s selitvijo na mesto, kjer stoji kultna elektrarna Battersea, vendar so v Londonu idejo zavrnili. Zdaj pri Chelseaju kakopak upajo, da bo imel njihov tokratni načrt več posluha pri odgovornih. Ti bodo zasedali enkrat na začetku naslednjega leta, če bo vse potekalo po načrtih, naj bi modri na novem objektu začeli igrati v sezoni 2020/21. Pa stroški? Okrog 600 milijonov funtov.

No, v javnost so osnutki novega stadiona, pod katere so se podpisali arhitekti švicarskega podjetja Herzog & de Meuron (ti so zasnovali tudi Allianz Areno v Münchnu), že prišli, mnenja javnosti pa so deljena. Nekaterim je načrtovani Stamford Bridge všeč, spet drugi se zgražajo nad njim.

Galerija