© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2015 10:57:46

Barcelona pozorno spremlja Iličićevega soigralca

vszi

Španski velikan Barcelona pogleduje za nogometašem italijanskega prvoligaša Fiorentine.

Po enem letu prepovedi kupovanja novih igralcev bo Barcelona januarja spet lahko sodelovala na nogometni tržnici. Katalonci bodo kakopak najprej registrirali Ardo Turana in Aleixa Vidala, s katerima so se za sodelovanje dogovorili že poleti. A to bržčas ne bosta edini januarski spremembi, vsaj če gre verjeti poročanju številnih medijev v Španiji.

Eden tistih, ki naj bi se znašel na radarju Barcelone, je tudi Federico Bernadeschi. Gre za soigralca Josipa Iličića, skupaj s slovenskim reprezentantom si garderobo delita pri Fiorentini. Prav v dresu slednje je Italijan že v živo demonstriral ljudem iz Barcelone, česa je sposoben. Ko sta se kluba poleti pomerila v prijateljski tekmi, so vijoličasti slavili z 2:1, oba gola pa je zabil prav 21-letni krilni napadalec. Nedolgo tega naj bi si mladega italijanskega reprezentanta v živo ogledal tudi vodja skavtske službe za tuje nogometaše Ariedo Braida, ki je bil prisoten na tekmi med Baslom in Fiorentino.

Ker ima Iličićev soigralec pogodbo s Fiorentino podpisano do leta 2019 in ker ga na stadionu Artemio Franchi še kako cenijo, je jasno, da ga Barcelona poceni ne bo dobila, Italijani naj bi dali že jasno vedeti, da bo potrebna zajetna odškodnina, da bodo pristali na prodajo.