© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.11.2015 16:35:03

Šest tekem?! Ah, saj ga nisem želel ubiti! (video)

vszi

Francoska zveza je ganskega nogometaša Majeeda Warisa ostro kaznovala zaradi nepremišljene poteze na tekmi ligue 1.

Majeed Waris bo imel kar nekaj časa, da bo temeljito premislil o tem, ali se mu je splačalo storiti, kar je storil na tekmi prve francoske nogometne lige. Napadalec Gane, ki nosi dres Lorienta, je na obračunu z Guingampom po nedosojenem prekršku nad njim izgubil živce, se zapodil v Jimmyja Brianda in ga poskušal pokositi s čisto pravim "kung fu" udarcem.

Sodniki njegove nepremišljene reakcije niso spregledali in čeprav je več kot očitno, da je bila storjena v afektu, do Warisa niso pokazali milosti. Prejel je rdeči karton, še hujši udarec pa po zasedanju disciplinske komisije, ki je 24-letnega nekdanjega nogometaša Hackna, moskovskega Spartaka, Valenciennesa in Trabzonsporja kaznovala kar s šestimi tekmami prepovedi igranja.

Waris se je za dejanje, ki ne sodi v šport, upravičil, a hkrati postregel z zanimivimi besedami, ki še kako odmevajo. "Kar se je zgodilo, je noro, čudno. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da sem se tako razjezil. In na igrišču in kjerkoli. Še vedno se sprašujem, kako se mi je to lahko zgodilo, čeprav je obstajal razlog. Človek me je zaustavil s prekrškom, jaz pa sem se slabo odzval. Tega ne bi smel storiti, toda nisem ga želel poškodovati ali ubiti (?!). Želel sem ga le prestrašiti," se je s pepelom posul 19-kratni reprezentant Gane.