© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.11.2015 17:18:08

Vratar Reala Keylor Navas piše zgodovino

Reuters

Kostaričan Keylor Navas dokazuje, da je vse bolj nepogrešljivi člen madridskega Reala.

Pristaši madridskega Reala boste verjetno zavijali z očmi, ampak ključni člen letošnje sezone madridskega Reala ni ne Karim Benzema, ne Cristiano Ronaldo in ne Sergio Ramos. Že res, da Portugalec uspešno nadaljuje s strelskimi predstavami, čeprav ne v tolikšni meri kot v lanski sezoni, kljub temu pa gredo glavne zasluge za to, da Real pridno nabira točke v domačem prvenstvu in ligi prvakov, prvemu vratarju ekipe Keylorju Navasu.

Kostaričan se je po torkovi tekmi lige prvakov s PSG-jem celo vpisal v zgodovino tega tekmovanja. Postal je namreč prvi vratar, ki na svojih prvih šestih obračunih v tem elitnem tekmovanju sploh še ni prejel zadetka. V lanski sezoni ga nista premagala Basel in Ludogorec, letos pa je ohranil nedotaknjeno mrežo tudi na obračunih s Šahtarjem, Malmöjem in PSG-jem (doma in v gosteh).

Zelo zavidljiva je tudi njegova statistika na domačem stadionu Santiago Bernabeu. Tam Kostaričan ni prejel zadetka že na devetih zaporednih tekmah oziroma že vse od 15. januarja, ko ga je dvakrat premagal Fernando Torres. Španski napadalec je takrat izločil mestne tekmece iz španskega pokala.