© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
20.10.2015 11:37:53

Wenger med vrsticami: dopingiranih več igralcev Dinama

Reuters

Angleški Arsenal je v ligi prvakov po dveh tekmah še brez osvojene točke, strateg Arsene Wenger je za slab začetek našel več razlogov, namignil pa je tudi, da je več igralcev Dinama uživalo prepovedana sredstva.

Že v prvem krogu letošnje nogometne lige prvakov je Dinamo iz Zagreba poskrbel za veliko presenečenje, ko je pred domačimi navijači z 2:1 ugnal Arsenal. Topničarji se niso izkazali niti v drugem krogu, na domačem igrišču so razočarali navijače in priznali premoč grškemu Olympiakosu z 2:3. Francoski strateg je našel kar nekaj razlogov za poraza: ''Preveč smo bili osredotočeni na državno prvenstvo, evropsko tekmovanje smo kar malo zanemarili. Zdaj vemo, da bomo morali biti proti Bayernu enako osredotočeni kot proti ekipam iz domačega tekmovanja.''

Wenger se je vrnil tudi na prvo tekmo proti Dinamu, njegova namigovanja pa so dvignila kar nekaj prahu: ''Ko ne igraš najbolje in ko vidiš, da so bili igralci Dinama dopingirani, potem je težko.'' Prav uporabljena množina je hitro zakrožila po medmrežju, saj je Francoz s tem namignil, da prepovedane substance ni vzel le Arijan Ademi, temveč da so goljufali tudi njegovi soigralci. Ademi je bil namreč ujel na doping testu, jemanje prepovedanih substanc je zanikal, tako da je bil opravljen tudi test B, a rezultati še niso znani.''Počakati bomo morali na nove rezultate. Videli bomo, kaj bo,'' je še na to temo dejal Wenger.

Arsenal se bo v tretjem krogu, ki bo na sporedu v torek, 20. oktobra, pred domačimi navijači pomeril proti Bayernu iz Münchna, ki je zmagal obe tekmi.