© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2015 11:16:50

Poslovil se je s solzami v očeh (video)

Profimedia

Izkušeni francoski nogometaš Djibril Cisse je naznanil konec svoje bogate kariere.

Po sedemnajstih letih na najvišji ravni se je od nogometa poslovil Djibril Cisse. Nekdanji reprezentant Francije je ocenil, da je pri štiriintridesetih napočil pravi trenutek za slovo od brcanja žoge, toda kljub vsemu ni mogel skriti čustev, ko je obelodanil konec svoje kariere - pred televizijskimi kamerami je potočil kar nekaj solz.

Cisse je zadnjo tekmo v karieri odigral septembra, ko si je oblekel dres kluba JS Saint-Pierroise z Reuniona. Njegov zadnji profesionalni klub je bil Bastia, pred tem je izkušeni napadalec igral tudi za Auxerre, kjer je začel kariero, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, Queens Park Rangers, Al Gharafo in Kuban. Med leti 2002 in 2011 je odigral 41 tekem za francosko reprezentanco, za katero je zabil tudi devet golov.

Njegovo kariero so zaznamovale hude poškodbe. Kar dvakrat si je zlomil nogo, po drugem takšnem dogodku so se zdravniki celo bali, ali bo sploh lahko še nadaljeval kariero. Kljub vsemu je kljuboval napovedim in se vrnil ter dejansko dosegel toliko, da gre lahko v pokoj povsem zadovoljen s svojo nogometno potjo. Ne nazadnje je leta 2005 z Liverpoolom osvojil ligo prvakov, dvakrat je bil najboljši strelec ligue 1, izbrali so ga tudi za najboljšega nogometaša grške lige … "Telo je reklo, da je konec. Ne morem več, končuje. Dejstvo je, da ne morem več vaditi na ravni, ki je potrebna za profesionalni nogomet," je pojasnil Cisse.