© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
19.10.2015 15:20:36

Po poteh Milaniča: nova trenerska žrtev pri Leedsu

Kontroverzni lastnik angleškega drugoligaša Leedsa, Italijan Massimo Cellino, je odpustil novega trenerja. Uwe Rösler je moral trenersko klop zapustiti po petih mesecih.

Nogometni klub Leeds je daleč od svojega sijaja iz preteklosti, od leta 2014 znova sicer polni stolpce v medijih, a glavni razlog je italijanski lastnik kluba Massimo Cellino, ki trenerje odpušča kot po tekočem traku. Od prihoda v klub, do katerega je prišlo aprila 2014, je odpustil že pet trenerjev.

Med žrtvami je bil tudi slovenski strateg Darko Milanič, ki je na trenerski klopi zdržal vsega šest tekem, na katerih je zbral tri remije in prav toliko porazov. Kot zadnji je moral mesto trenerja zapustiti Uwe Rösler, ki pa je zdržal dlje kot Milanič. Nemški strateg je v klubu preživel pet mesecev, odnesli pa so ga trije zaporedni porazi. Ob dvojici je Italijan odpustil še Briana McDermotta, Davida Hockadayja in Neila Redfearna.

Znan pa naj bi bil tudi že novi trener. Moštvo naj bi prevzel Steve Evans, ki je nazadnje vodil Rotherham. Vprašanje pa je, koliko časa bo zdržal.

Italijan je imel podobno prakso z odpuščanjem trenerjev tudi v Italiji, v vlogi prvega moža Cagliarija je v 22 letih odpustil 36 trenerjev. Pri vsem odpuščanju pa je zanimiva izjava, ki jo je Cellino dal poleti za The Mirror: ''Kako lahko nekdo uživa v odpuščanju, še posebej trenerjev? Vedno je zelo težko, ko moraš nekomu reči, da je odpuščen. Moje sanje so, da bi imel istega trenerja 20 let. V Cagliariju sem imel nekaj zelo dobrih trenerjev, ki pa so odšli v večje klube. Je pa res, da imaš včasih trenerja, ki ni najboljši in moraš poiskati nekoga boljšega.''