© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
19.10.2015 13:34:18

Zaradi zmerjanja trenerja mora za tri mesece v zapor

Reuters

Novica bi sodila v članek, saj ni res, a je. Iz Združenih arabskih emiratov (ZAE) prihaja novica, da so reprezentančnega nogometaša zaradi zmerjanja trenerja obsodili na tri mesece zapora.

Član nogometne reprezentance ZAE Abdullah Qassem bo še dolgo obžaloval svoje dejanje oziroma objavo video posnetka na socialna omrežja, ki ga je spravil v hude težave. Na posnetku, ki je bil objavljen avgusta, naj bi Qassem napol oblečen delal neprimerne gibe, ob tem pa naj bi žalil reprezentančnega selektorja Mahdija Alija.

Član ekipe Al-Dhafra naj bi se za dejanja odločil zaradi menjave na tekmi, ki mu ni bila po godu. Ob Qassemu je bil obsojen tudi njegov klubski soigralec, ki je video posnel. Dvojica je bila spoznana za krive uporabe telekomunikacijskih sredstev z namenom žaljenja in prizadetih čustev drugih ter objave posnetka, ki krši pravila etike.

Qassemov pravni zastopnik se je pritožil, saj trdi, da njegov varovanec ni pristal na snemanje in sodeloval pri objavi posnetka na svetovnem spletu. Dodal je še, da selektor nima nič proti njegovem klientu in ne bo sprožil uradnega postopka.