© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
30.09.2015 19:00:01

Casillas prehitel legendarnega nogometaša Barcelone

Reuters

Španski vratar in nekdanji član madridskega Reala Iker Casillas, ki zdaj brani barve Porta, se je včeraj z zlatimi črkami zapisal v zgodovino najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Legendarni vratar madridskega Reala Iker Casillas se je po koncu lanske sezone razšel s tem španskim velikanom, katerega član je bil kar 25 let, in se pridružil portugalskemu Portu. V vseh teh letih je s kraljevim klubom osvojil številne lovorike, trikrat pa se je veselil tudi naslova v ligi prvakov.

Včeraj pa je postavil nov mejnik v tem tekmovanju. Porto je namreč gostil londonski Chelsea in slavil z 2:1, v vratih pa je tudi tokrat stal Casillas. Slednji se je s tem nastopom zavihtel na prvo mesto po številu nastopov v tem elitnem tekmovanju, kjer je do zdaj kraljeval nekdanji član Barcelone Xavi. Katalonec jih je zbral 151, njegov nekdanji reprezentančni soigralec Casillas pa jih ima po novem 152. Dva je vknjižil v dresu nove sredine, ostalih 150 pa kot galaktik.

"Prvi spomin na ligo prvakov? Dobro se spomnim finala v Barceloni, ko sta se pomerila Manchesetr United in Bayern. To je bil nepozaben obračun. Seveda sem užival tudi ob gledanju drugih finalnih obračunov, še posebej ob tistem iz leta 1998, v katerem je zmagal Real. To je bil za mene kot navijača Reala velik dogodek," se je na kratko v preteklost vrnil Casillas.

Bo pa španski vratar na vrhu te lestvice ostal vsaj še nekaj sezon, saj je najbližji zasledovalec (ki še zmeraj igra nogomet) Cristiano Ronaldo. Portugalec je trenutno na devetem mestu, do tega trenutka pa je zbral 116 nastopov v ligi prvakov.

Na tretjem mestu je sicer nekdanji dolgoletni član Manchester Uniteda Ryan Giggs (145), na četrtem še en nekdanji "Realovec" Raul (142), peterico pa zaokrožuje legendarni italijanski branilec Paolo Maldini, ki je vseh 135 nastopov zbral v dresu Milana.