© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.09.2015 15:34:40

Rossi podpisal, a bo imel občutno nižjo plačo

Reuters

Giuseppe Rossi je imel v zadnjem času obilo težav s kolenom, zaradi česar je v treh sezonah odigral vsega 25 tekem.

Vendar pa je član Fiorentine na omenjenih srečanjih zabil kar 17 golov. Zaradi njegove izjemne učinkovitosti so se v klubu odločili, da z 28-letnim napadalcem podaljšajo pogodbo.

Ta naj bi ga na stadionu Artemio Franchi zadržala do konca junija 2017, a je treba povedati, da je nogometaš privolil v slabše pogoje, kot jih je imel prej - to se nanaša samo na osnovno plačo.

Po prejšnjem dogovoru je na letni ravni zaslužil 2,4 milijona evrov, nov pa naj bi mu v istem časovnem obdobju navrgel 1,7 milijona evrov.

Manjko lahko nadomesti z različnimi bonusi, ki jih ima zapisane v novi pogodbi. Če bo želel, da mu to resnično uspe, pa je v veliki meri odvisno predvsem od njegovega zdravja. Dodaten denar si lahko prisluži z določenim številom nastopov in zadetkov.

To je za Rossija seveda dodaten motiv za dobre (in učinkovite) predstave, s katerimi se želi po 15-mesečni odsotnosti čim prej vrniti v udarno enajsterico vijoličastih. Njegova velika želja je seveda tudi ta, da bi si izboril mesto v italijanski reprezentanci, ki bo naslednje leto nastopila na Euru v Franciji.