© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.09.2015 10:20:20

Mihajlović predlaga "stavo" za pomoč ljudem v stiski

Trener Milana Siniša Mihajlović se je kot avtor uvodnika v osrednjem časniku obrnil na kolega Roberta Mancinija in mu javno predlagal plemenito gesto.

Srbski strokovnjak je spisal srce parajoč uvodnik, v katerem se je spomnil begunske drame v nekdanji Jugoslaviji in vseh svojih bližnjih, ki so se zaradi tega znašli v takih ali drugačnih težavah. "Zaradi teh dogodkov še bolj sočustvujem z ljudmi v stiski in jim pomagam po svojih najboljših močeh," je ob tem poudaril. 

"Tedaj sem pomagal mnogim, še vedno zelo rad priskočim na pomoč, in čeprav vsekakor mislim, da bi to morala biti zasebna, ne javna stvar, tokrat vidim čudovito priložnost za še bolj obsežno pomoč," je Mihajlović prepričan, da njegov poziv ne bo prinesel le neposredne pomoči, temveč tudi posreden odziv drugih ljudi. 

In kaj predlaga? Milan se bo v nedeljo pomeril z Interjem v mestnem derbiju, Mihajlović pa poziva trenerja nasprotne ekipe, starega prijatelja Roberta Mancinija, k neki vrsti stave. Poziva ga, naj pred derbijem izbereta humanitarno ustanovo, določita višino pomoči v skladu z njenimi potrebami in se obvežeta, da bo poraženec poravnal ta znesek.

Mihajlović se ob tem nagiba, da bi šla tokrat pomoč eni od institucij, ki skrbi za begunce, hkrati pa si želi, da bi zadeva postala tradicionalna in bi trenerja podobno stavo sklenila pred vsakim derbijem, dokler bosta pač na svojih položajih. Za konec pa se verjetno sprašujete, kaj bi se zgodilo, če bi moštvi odigrali remi. Trener Milana si želi, da bi v tem primeru oba plačala celoten znesek.