© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
10.09.2015 20:45:39

Louis van Gaal razkril: Veste, niso ga pripeljali zame

Reuters

Nizozemski trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je iskreno spregovoril o pregrešno dragem nakupu za mnoge praktično neznanega najstnika iz Francije.

Ko klub povsem mimo trenerja pripelje novega nogometaša, bi se moral takšen strokovnjak vprašati – imam sploh kaj besede v tem klubu. Da jo Louis van Gaal pri Manchester Unitedu ima, ni dvoma, vendarle gre za tako avtoritativnega možakarja, da bi bilo težko drugače. Zato so bili tudi številni presenečeni, ko je sloviti Nizozemec razkril, da uprava Uniteda mladega Anthonyja Martiala sploh ni kupila na njegovo željo.

"Ni bil pripeljan zame, ampak za naslednjega trenerja," je pojasnil van Gaal in hkrati iskreno priznal, da se tudi njemu zdi neverjetno, da so rdeči vragi za šele 19-letnega napadalca odšteli kar 50 milijonov evrov: "Odškodnina je smešna. Problem je, da ko želi United kupiti igralca, takoj stane 15 milijonov več. Ko pa skušamo nekoga prodati, ga klubi takoj želijo dobiti za manj."

Van Gaal naj bi sicer klub z Old Trafforda vodil še dve leti, nato pa se bo bržčas poslovil od nogometa in odšel v pokoj. Kaj do takrat čaka Martiala, pa bomo seveda šele videli.

martial 1