© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
18.08.2015 15:05:08

Maradona obdaroval "božjega" sodnika

vszi

Argentinski nogometni idol Diego Armando Maradona je 29 let po svoji legendarni »božji roki« izmenjal darilo s sodnikom, ki te napake ni videl.

V četrtfinalu svetovnega prvenstva v Mehiki leta 1986, ko je Argentina igrala proti Angliji, je Maradona dosegel izjemen zadetek za 2:0, vendar s pomočjo roke, ki pa je glavni sodnik srečanja Tunizijec Ali Benacur ni videl.
Zdaj je s seveda zdaj že nekdanjim nogometnim sodnikom izmenjal darili. Podaril mu je dres argentinske reprezentance z napisom "Za Alija, mojega večnega prijatelja!"

Benacur je ob srečanju dal darilo tudi Maradoni - fotografijo z omenjene četrtfinalne tekme, na kateri se ob začetku srečanja kapetan argentinske izbrane vrste Maradona in tunizijski sodnik rokujeta.  

Seveda vsi vemo kako se je končala ta tekma (2:1 za Argentino) o izjemnem Maradoninem golu pa se govori še danes. "Gol je bil dosežen malce s pomočjo "božje roke" in malce s pomočjo Maradonine glave," je kasneje dogodek komentiral za mnoge najboljši nogometaš vseh časov.

Maradona je samo nekaj minut po vodilnem zadetku Argentincev sam preigral angleško obrambo in dosegel, tudi s pomočjo roke, odločilni zadetek, ki je Argentino popeljal v polfinale. Leta 2002 so omenjeni zadetek na spletni strani mednarodne nogometne zveze izglasovali celo za zadetek stoletja.