© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.08.2015 09:59:35

Stavek, zaradi katerega je Pique prejel rdeči karton

Profimedia

V ponedeljek so nogometaši Athletica Bilbaa v zrak dvignili španski superpokal.

Athletic je lovoriko dvignil po 31 letih, Barcelona pa se je morala obrisati pod nosom.

Povratno srečanje se je sicer končalo z remijem 1:1, a je Bilbao na prvem dosegel kar štiri zadetke in si že na domači zelenici praktično že zagotovil superpokalno lovoriko.

Srečanje so domači na stadionu Camp Nou boljše odprli, Lionel Messi je na koncu prvega polčasa poskrbel za vodstvo z 1:0, vendar pa je v drugem, natančneje v 56. minuti za najbolj dramatičen trenutek na tekmi poskrbel Gerard Pique.

Ta je moral predčasno v slačilnico, saj je verbalno napadel enega stranskih sodnikov, ki je po njegovem mnenju oškodoval Barcelono. Danes se je razkrilo, kaj natančno je Španec zabrusil sodniku in si zato prislužil rdeči karton.  

Glavni sodnik Carlos Velasco Carballo je v svojem poročilu po tekmi zapisal tudi besede, ki jih je izrekel Pique in te res niso bile prijazne. Kot je zapisal, je branilec Barcelone na stranskega sodnika zakričal: "Posral se bom na tvojo jeb*** mater". 

Barcelona zdaj čaka na kazen, ki jo bo Pique gotovo prejel, najstrožja bi bila 12 tekem prepovedi, najmanj pa naj bi prisilno počival štiri tekme.