© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2015 21:39:39

Mourinho podaljšal za kar štiri leta

Trener angleškega prvaka, Portugalec Jose Mourinho, je podaljšal trenersko pogodbo z londonskim klubom za kar štiri sezone.

"Če je klub srečen, sem srečen tudi jaz. Sploh zato, ker je to v vseh pogledih moj klub. Mislim, da je povsem normalno, da sem podaljšal pogodbo," je dejal 52-letni Mourinho, ki se je za izdatno podaljšanje sodelovanja dogovoril brez posebnega medijskega pompa. Presenetil je tako z nenadnostjo odločitve kot z dolžino nove pogodbe, ki je za trenerje precej nenavadna

Mourinho je pri Chelseaju drugič v karieri, v zahodni London se je vrnil leta 2013. Portugalec je v minuli sezoni svoje nogometaše popeljal do naslova državnega prvaka in do naslova v ligaškem pokalu. Pred tem je z Londončani osvojil dva naslova angleškega prvaka in dva ligaška pokala med letoma 2004 in 2007.

Očitno so po zamrznitvi odnosov ob odpovedi leta 2007 in po izraziti otoplitvi ob vrnitvi zdaj vsi v devetih nebesih in načrtujejo zares dolgo sodelovanje, v času katerega želijo Chelsea utrditi na položaju enega največjih angleških in tudi evropskih klubov.