© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.08.2015 17:46:34

Heerenveen predstavil Luko Zahovića

SC-Heerenveen.nl

Tako kot je bilo napovedano, je Heerenveen sredi današnjega popoldneva tudi uradno predstavil Luko Zahovića kot novo okrepitev.

Pred tem je 19-letni napadalec opravil zdravniški pregled in podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za še dve sezoni.

"Čeprav je mlad, se že lahko pohvali s precej izkušnjami. Ni jih pridobival le v slovenskem prvenstvu, ampak tudi v ligi prvakov in ligi Europa," so med drugim zapisali na spletni strani nizozemskega prvoligaša. "Pripravljen sem na nov izziv," pa je bil ob predstavitvi odločen mladi slovenski reprezentant.

1ZAHOVIC
SC-Heerenveen.nl

Heerenveen se je ob tem pohvalil, da se je za usluge zdaj že nekdanjega člana Maribora potegovalo še nekaj tudi večjih evropskih klubov. "Denar ni moj motiv, bistvenega pomena je moj razvoj. Mislim, da je Heerenveen pravšnji klub za naslednji korak v karieri," je pojasnil Luka Zahović, nakar je zadovoljstvo zaradi prihoda obetavnega napadalca izrazil tudi športni direktor Hans Vonk "Lahko igra na več položajih, je raznovrsten. Nismo dobili le talenta, ampak več kot to. V Mariboru je bil stalnica, igral je tudi v ligi prvakov in se izkazal."


Po petkovi odpovedi uvodne preizkušnje novega prvenstva zaradi stavke policistov, bosta Heerenveen in De Graafschap na stadionu Abe Lenstra moči merila v torkovem večeru. Bo trener Dwight Lodeweges v kader uvrstil tudi mladega Mariborčana? "Odlično sem pripravljen, zavedam pa se, da bom potreboval nekaj časa za privajanje na novo okolje. Upam, da mi bo uspelo, kolikor hitro bo mogoče," je povedal novi član Heerenveena Luka Zahović.

4zahovic
SC-Heerenveen.nl