© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2015 10:40:58

Italijanski sodniki bodo strožji

Reuters

Čeprav je do začetka italijanskega prvenstva ostalo še 16 dni, napetost počasi narašča.

Klubi so v zaključni fazi priprav za novo tekmovalno sezono, v nekaterih sredinah pa še vedno iščejo igralce, s katerimi bi okrepili igralski kader.

Na drugi strani se na sezono pripravljajo tudi sodniki. Ti bodo imeli v naslednji sezoni še nekoliko večja pooblastila. To bo predvsem veljalo za primere, ko bodo nogometaši ugovarjali ob njihovih odločitvah.
Možje v črnem želijo več spoštovanja, saj se po njihovem mnenju prepogosto dogaja, da se igralci (in trenerj) glasno pritožujejo nad njihovim sojenjem. Še posebej so na udaru stranski in četrti sodniki, ki morajo pritožbe poslušati skoraj ob vsakem sodnikovem žvižgu.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi glavni človek sodniške organizacije Domenico Messina pozval sodnike naj igralce, ki bodo želeli z njimi "polemizirati" o odločitvah, takoj kaznujejo z rumenim kartonom.

Odgovorni se namreč trudijo, da bi tovrstno obnašanje "sklatili" na minimum, predvsem pa si na igrišču ne želijo gledati, kako včasih celo moštvo obkroži sodnika in ga verbalno napada. Italijanski sodniki bodo tako v prihodnje še strožji.