© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
A.M.
A.M.
01.08.2015 19:03:56

Dobrodošel v novem klubu? Ne, umri, svinja!

V Španiji so bili danes priče eni najbolj nenavadnih predstavitev okrepitve v nogometni zgodovini.

Prestop 34-letnika vvrste španskega tretjeligaša bi bil seveda povsem lokalna novica, če se od nje ne bi precej oddaljil po nekaj kriterijih. Predvsem po dveh. Prvič, gre za Danija Güizo, nekdanjega zvezdnika, ki je s špansko izbrano vrsto igral in zmagoval na velikih tekmovanjih. In drugič, njegov prihod v Cadiz je bil nekaj zelo posebnega. 

Španec je po številnih napačnih odločitvah v zrelih nogometnih letih padel zelo nizko, a sprejel ponudbo Cadiza in upal na najboljše. Očitno pa se je uštel, tako kot so se ušteli njegovi novi nadrejeni. Obojni so močno podcenili spomin in čustva navijačev tega kluba, ki so Güizo v soboto popoldne sprejeli kot največjega sovražnika. 

"Umri," so množično kričali pred stadionom, na katerem je bila predvidena predstavitev. "Umri, svinja," so občasno dodali, žvižgali, preklinjali, metali manjše predmete. In se niso ustavili, medtem ko je nogometaš v notranjosti pred praznimi tribunami poljubljal dres svojega novega kluba. 

Dres, za katerega je tako v mladih letih kot v svojih najboljših časih dejal, da ga ne bi oblekel nikoli v življenju. Da bi prej oblekel karkoli drugega vključno s prisilnim jopičem. Zakaj? Zato, ker je Dani rojen v Jerezu, rivalstvo med andaluzijskima mestoma pa spada med najbolj vroča lokalna rivalstva v Španiji. 

"Nisem vedel, da so mi tako zelo zamerili. Bom pa naredil vse, da bi se jim na igrišču odkupil. Žal mi je za besede iz preteklosti innavijače prosim odpuščanja," je ob tem dejal Güiza, ki ga očitno čaka izjemno težka naloga. Morda celo pretežka in morda bi moral o celotni zadevi še enkrat premisliti.