© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.07.2015 11:53:14

Oče in sin Rivaldo kot po tekočem traku (video)

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Rivaldo dokazuje, da lahko tudi v zrelih nogometnih letih še vedno uspešno trese mreže, uspešen tudi njegov sin.

Potem ko se je nedavno vrnil na nogometne zelenice, da bi pri 43 letih pomagal svoji ekipi, je zdaj poskrbel še za eno zanimivost: na isti tekmi sta namreč v polno zadela tako on kot njegov sin Rivaldo Junior

Svetovni prvak iz leta 2002 ter nekdanji nogometaš Barcelone, Milana in Olympiacosa je po koncu uspešne nogometne kariere zaplul v športno-podjetniške vode ter se preizkusil tudi v vlogi predsednika brazilskega drugoligaša Mogi Mirima. Ker se je klub, katerega predsednik je, znašel pred izpadom iz brazilske druge lige, se je odločil moštvu pomagati še z udeležbo na igrišču.

Rivaldo je sicer nogometno slovo najavil pred 16 meseci, a je zdaj sklenil, da bo svoji ekipi pomagal tudi na zelenici. Odločitev je bila prava. Obe tekmi, ki ju je njegov klub odigral po njegovi vrnitvi med aktivne, sta se končali z zmagama, kar pomeni, da ekipa ni več na zadnjem mestu lestvice.

Za nameček pa se je že vpisal med strelce. Uspešen je bil na tekmi z Macaeom, kjer je zadel z bele točke, njegov sin, 20-letni Rivaldo Junior, pa je dodal preostala zadetka za zmago s 3:1.

V Braziliji sicer ni nič nenavadnega, da na tekmah igrajo nekdanji zvezdniki, stari štirideset in več let. Romario je tako igral za prvoligaški klub Vasco da Gama, ko je bil star 41, vratar Rogerio Ceni pa še igra za prvoligaša Sao Paulo, čeprav jih ima 42.