© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
15.07.2015 11:26:01

Xavi: Kar je Real naredil Casillasu, ni v redu

Reuters

Dolgoletni kapetan Barcelone izjavil, da bi moral Real do Ikerja Casillasa pokazati več spoštovanja.

"Način, na katerega so se v Madridu poslovili od Ikerja, je pustil grenak priokus," je nekaj dni potem, ko je postalo jasno, da bo španski vratar po 16 letih zapustil Madrid, izjavil njegov nekdanji reprezentančni kolega Xavi. Nogometaša sta se prvič spoznala, ko sta bila stara le 16 let.

Tudi on se je tako pridružil številnim kritikam, ki so Realu očitale, da se od svojega dolgoletnega vratarja niso poslovili na pravi način, zato so dan po tiskovni konferenci, kjer je Casillas potočil tudi solze, organizirali slovo tudi od navijačev, ki so se na Barnabeu tako lahko zahvalili Ikerju za vse, kar je storil za Real in Španijo.

casillas

Casillas je z Realom trikrat osvojil ligo prvakov in petkrat osvojil naslov španskega prvaka. Rekordnih 162-krat je nastopil za špansko reprezentanco, s katero je osvojil dva naslova evropskega prvaka in enega svetovnega.

"Ne sme se zgoditi, da se največjim španskim športnikom ne kaže spoštovanja. Enostavno," je dodal Xavi: "Zdaj Iker odhaja v Porto, kjer ga bodo, v to sem prepričan, sprejeli kot junaka. Zunaj Španije ga bodo bolj cenili in to ni v redu."

Xavi je še dodal, da je v zadnjih letih videl, kako je Casillasova želja po igri upadala, kako so nanj preveč pritiskali. "Videti je bil celo zagrenjen, ni se zabaval na zelenici. Vsi v Španiji bi morali razmisliti o tem."

"Ljudje ne smejo zanemariti vsega, kar so športniki dosegli v svojih panogah, zdaj se večinoma dogaja, da se osredotoča le na njihove napake. Vse, samo da se bi nekomu škodilo," je kritično še dejal Xavi, ki bo v prihodnje igral v Katarju za ekip Al Saad.