© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.04.2015 15:52:29

Neverjetna serija obramb švedskega vratarja (video)

vszi

Tokrat bo v ospredju sicer vratar, vendar zadnji del zgornje trditve velja tudi za to igralno mesto.

Čeprav petoligaškega tekmovanja skoraj nikjer ne jemljejo pretirano resno, pa je jasno, da tudi igralci v tem rangu znajo igrati nogomet. 

Večkrat lahko slišimo, da dober vratar pomeni pol ekipe. Ko s svojimi obrambami v obup spravljajo nasprotne napadalce, hkrati tudi dvignejo samozavest svojim soigralcem. Ti namreč zaigrajo bolj sprostijo, ko vidijo, da njihovo trdnjavo (beri gol) brani nekdo, ki mu lahko zaupajo

Švedsko petoligaško prvenstvo se bo sicer šele začelo, tako da moštva, ki tekmujejo v tem tekmovanju, še pilijo formo na pripravljalnih tekmah. Eno takih sta odigrala tudi moštvi Skara in Vara, na njej pa je zablestel vratar prvega Robert Österberg

Vara je imela na voljo enajstmetrovko, prej omenjeni 34-letni čuvaj mreže pa je strel z bele točke uspel ubraniti. A to še zdaleč ni bilo vse. Do odbite žoge je prvi prišel drugi igralec Vare in jo še enkrat poslal proti vratom. 

Vendar je tudi ta strel Österberg ukrotil. No, njegovih obramb še ni bilo konec. Tudi do drugega "odbitka" je prvi pritekel nogometaš Vare, žoge sicer ni zadel tako kot jo je želel, a je vseeno letela naravnost pod prečko. Österberg pa je s pravim panterskim skokom vnovič preprečil, da bi ga fantje v rumeno-črnih dresih premagali.