© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.04.2015 14:56:07

Neymar in doping: Če bi vedel prej, ...

Reuters

Fifa je objavila videoposnetek, v katerem je prikazala, kako poteka doping kontrola, ki so jo na lanskem SP v Brazliji prestali prav vsi nogometaši.

Dve največji nogometni organizaciji na svetu Fifa in Uefa sta pred časom napovedali vojno vsem nogometašem, ki do boljših dosežkov poskušajo priti tudi z uporabo nedovoljenih sredstev.

V zadnjih letih tako izvajata strožji nadzor tako na reprezentančni kot klubski ravni.

Ravno ta teden pa so objavili videoposnetek iz SP v Braziliji, v katerem morala na doping kontrolo celotna brazilska reprezentanca na čelu v vsemi superzvezdniki kot so Marcelo, Neymar in David Luiz.

Še posebej zabaven je zvezdnik Barcelone Neymar, ki v svoji izjavi reče, da se strinja z doping kontrolami, da so te nujne pred vsakim velikim tekmovanjem. Toda: "Vse bi veliko bolj cenil, če bi mi drugače za to povedali v naprej. Ravno sem spal, ko ste prišli, in nisem vedel zanjo," se je nasmejal Neymar, ki je bil med vsemi nogometaši na svetovnem prvenstvu, prav zadnji, ki je dal kri in urin. To je 777. po vrsti. "Zato je sedem moja srečna številka," je še dobre volje, ne v celoti predramljen v posnetku dodal Brazilec.