© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
04.04.2015 11:00:36

Izpoved Bobana Jovića: Pobegnil sem iz kaosa

vszi

Zimski prestopni rok je Bobanu Joviću prinesel to, po čemer je dolgo hrepenel. Poslovil se je od Olimpije in sklenil pogodbo z Wislo, kamor bi sicer po prvotnem dogovoru med kluboma moral oditi šele poleti.

Selitev na Poljsko se je izkazala za zadetek v polno. Bočni nogometaš se je takoj prebil v udarno enajsterico krakovskega kluba, njegovega statusa ni spremenila niti menjava na trenerski klopi.
Celjan je do zdaj za enega največjih poljskih klubov vseh časov odigral štiri tekme, nedolgo tega pa že opravil svoj prvi večji intervju s poljskimi novinarji.

Pred diktafon ga je povabil novinar časnika Gazeta Krakowska, v zanimivem pogovoru pa je Jović obudil tudi še kako svež spomin na Olimpijo, za katerega je iskreno priznal, da je tudi poln grenkobe.

boban jovic wisla3
wisla.krakow.pl

"V Olimpiji je vladal kaos," je poljski javnosti priznal 23-letnik in dodal: "Predsednik Izet Rastoder je zelo specifičen človek, osredotočen je le na finance. Nisem imel le jaz težav z njim. Toda to je dolga zgodba. Moje težave pri Olimpiji so se začele leta 2012, ko sem bil odstranjen iz prve ekipe. V podobnem položaju sem se znašel, ko sem podpisal za Wislo. Toda nočem se spuščati v podrobnosti. To poglavje je zame končano."

jovic wisla
Wisla.Krakow

600.000

evrov je tržna vrednost, ki je ob Bobanu Joviću zapisana na spletni strani Transfermarkt.

150

tekem je Boban Jović odigral v prvi slovenski nogometni ligi, v kateri je zabil deset golov.

Ne glede na vse je Jović priznal, da ga z Olimpijo vežejo tudi lepi spomini. "Olimpija je velik klub z bogato tradicijo. A tudi specifičen klub. Preprosto nemogoče je, da bi bil nogometaš osredotočen le na nogomet. Tega udobja ni na voljo. No, ampak imam tudi lepe spomine na Olimpijo. V sezoni 2011/12 smo igrali odličen nogomet, tudi v Evropi. Pa tudi dvakrat sem bil izbran za najboljšega mladega nogometaša lige," se spominja Jović, ki so ga na Poljskem pobarali tudi glede dogodka, s katerim je nekdo želel vreči veliko temno packo na njegovo kariero.

boban jovic wisla2
wisla.krakow.pl

Ko se je Olimpija prvič po vrnitvi v prvo ligo dokazovala na evropskem odru, so ga pri hrvaškem športnem dnevniku, ki bralcem nudi tudi vsebine, povezane s slovenskim športom, obtožili nameščanja rezultata z obračuna s Širokim Brijegom.

To je bila zgodba, ki si jo je izmislil hrvaški novinar. Prasec. A zgodba je bila popoln nesmisel.

"To je bila zgodba, ki si jo je izmislil hrvaški novinar. A zgodba je bila popoln nesmisel. Nimam pojma, od kje je prišlo vse skupaj. Niti enkrat me niso klicali s policije, da bi pojasnil vse skupaj. To govori o tem, da je bilo vse skupaj izmišljeno. Po tednu dni se je vse skupaj povsem poleglo in vsi so pozabili na to. Takrat sem odigral svojo prvo evropsko tekmo, imel pa sem samo devetnajst let," se je ene najbolj bridkih zgodb v svoji karieri še spomnil Boban Jović, ki zdaj le lahko živi življenje pravega nogometnega profesionalca. Kar si še kako zasluži; tudi zaradi vsega tega, kar se mu je zgodilo v času, ki ga je preživel v slovenskem glavnem mestu.