© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.02.2015 20:22:51

Strootmanu naj bi grozil celo konec kariere

Reuters

Kevin Strootman je eden najbolj iskanih vezistov ta hip v Evropi.

Petindvajsetletni nizozemski reprezentant je član Rome, kamor je julija 2013 za 16,5 milijona evrov prišel iz PSV-ja. Zanimanje zanj je v zadnjem času pokazalo že kar nekaj največjih klubov na stari celini, med katerimi naj bi bil najbolj vztrajen Manchester United.

Sinovi volkulje naj bi po nekaterih informacijah za odkup pogodbe zahtevali kar 80 milijonov evrov. Vendar pa ima fant v zadnjem času obilo težav s poškodbami. Marca lani je utrpel težjo poškodbo kolena, zaradi katere je moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo v Braziliji, na katerem so tulipani osvojili
tretje mesto.

Po osemmesečni odsotnosti se je novembra vrnil na igrišče, ko je v dvoboju s Torinom v igro vstopil v 84. minuti. Mesec pozneje je bil proti Sassuolu prvič po dolgem času uvrščen v začetno enajsterico. Konec prejšnjega meseca, natančneje 26. januarja, pa je proti Fiorentini (po vsega sedmih odigranih tekmah) utrpel novo poškodbo kolenskih vezi. Tri dni pozneje je postalo jasno, da je potrebna nova operacija.

Zdaj pa se je oglasil nekdanji klubski zdravnik pri Romi Mario Brozzi, ki trdi, da je slišal, da ta ni bila uspešna. Operacijo so opravili na Nizozemskem. Po njegovem mnenju naj bi bila potrebna nova, v nasprotnem primeru naj bi imel Strootman še naprej težave s kolenom. In zaradi njih bi moral po najbolj črnem scenariju celo predčasno končati kariero.

"Občutek imam, da se operacija ni izšla po pričakovanjih. Ne vem, kaj se je zgodilo njegovemu kolenu, ampak težave izvirajo iz položaja ligamentov," je dejal Brozzi, in nadaljeval: "Če je tako, kot mislim, potem je edina rešitev nov poseg, druge možnosti ne vidim. Vendar pa nisem jaz tisti, ki bi moral sprejeti odločitev, da je potrebna nova operacija."

Če gre verjeti italijanskemu zdravniku, bo minilo še kar nekaj časa preden bo Strootman spet pripravljen za igro.