© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
13.02.2015 12:10:54

Nekoč najboljši kmalu v Angoli?

Profimedia

Za Ronaldinha so se ogreli pri angolskem nogometnem klubu.

Mar ne bi bilo noro, če bi v dresu Maribora spomladi lahko gledali tudi Ronaldinha? Kljub temu, da je že v letih, je še vedno magnet za marsikoga. Ampak roko na srce: bi takšnega zvezdnika sploh lahko zanimalo igranje v slovenski ligi. Bržčas ne. Čeprav je hkrati res naslednje – Ronaldinho dejansko odhaja v državo, ki v svetovnem nogometu ni ravno kaj prida cenjena. Predvsem pa njeno državno prvenstvo ne sodi v rang najboljših evropskih. Nekoč najboljši nogometaš na svetu naj bi se namreč preselil kar v Angolo!

Zdi se, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Ronaldinho postal novi član kluba po imenu Kabuscorp, za katerega je nekoč igral tudi njegov rojak Rivaldo. In takrat na 21 tekmah zabil tudi 11 golov.

"Precej verjetno je, da bo prišlo do prestopa. Pogovarjamo se, toda hkrati je dejstvo, da mora Ronaldinho najprej prekiniti pogodbo s svojim zdajšnjim klubom. Če mu bo uspelo, potem bo za nas začel igrati v mesecu juniju. Zakaj smo ga izbrali? Logično. Ker želimo imeti kvaliteto v naši ekipi," pravi prvi mož Kabuscorpa Benedict Kangamba.

Skratka, 34-letni Ronaldinho je blizu Angoli, a hkrati tudi daleč. Marsikaj bo odvisno od mehiškega kluba Queretaro, kamor se je bivši član Gremia, Paris Saint Germaina, Barcelone, Milana, Flamenga in Atletico Mineira odšel septembra lani. Tedaj je podpisal dvoletno pogodbo, doslej pa pa modro-črne odigral trinajst tekem in zabil tri gole.