© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.12.2014 17:37:30

Vsi ga hvalijo, tudi tisti, ki ne igrajo

Reuters

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Franco Tancredi je dejal, da madridski Real blesti predvsem zato, ker ima v svojih vrstah najboljšega trenerja na svetu.

Franco Tancredi je nekdanji vratar italijanske reprezentance in dolgoletni čuvaj mreže Rome, ki se je po koncu kariere podal v trenerske vode. Delal je kot trener vratarjev, kjer je znal najbolje unovčiti svoje bogate izkušnje. Med drugim je eno leto delal tudi pri Realu iz Madrida, z aktualnim evropskim prvakom pa je še danes v dobrih odnosih.

tancredi

Vsi igralci govorijo, kako zelo je dober. Celo tisti, ki ne dobijo priložnosti za igro.

V pogovoru za španske medije je med drugim dejal, da je Real s Carlom Ancelottijem veliko pridobil in da je 55-letni italijanski strokovnjak pravi trener za tega španskega velikana. "V tem trenutku je Ancelotti najboljši trener na svetu, saj zna vsako ekipo pripraviti do tega, da igra odlično. Letos je izgubil Angela Di Mario in Xabija Alonsa, ki sta bila dva od najboljših igralcev, in kljub temu je spet znal sestaviti popolno ekipo. Poleg tega vsi igralci govorijo, kako zelo je dober. Celo tisti, ki ne dobijo priložnosti za igro."

Poleg njegovih vodstvenih sposobnosti, zelo ceni tudi njegov karakter: "Je pravi kavalir, ki se kdaj tudi rad zabava, toda ko je jezen, postane zelo resen. Njegova osebnost se poda k filozofiji Reala."