© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/muk
STA/muk
21.10.2014 18:46:41

Kap ga je. Ne na igrišču, pred televizijo

vszi

Branilec Wolfsburga Brazilec Felipe že nekaj časa ne igra, razlog pa je razkril v pogovoru za nemški časnik Bild. Brazilec je julija med ogledom tekme svetovnega prvenstva pred televizijskim zaslonom doživel manjšo kap, 27-letnik pa verjame, da se bo vrnil v svet profesionalnega nogometa.

Felipe verjame, da mu je življenje v tistem trenutku rešil fizioterapevt Michele Putaro, ko je ob klicu nemudoma prihitel do Brazilca. "Počutil sem se omotično, vedel sem, da nekaj ni v redu. Lahko rečem, da mi je življenje rešil Michele. Nisem vedel, kaj je narobe z mano. Nekaj dni pozneje smo izvedeli," je povedal osrednji branilec, ki je v bundesligi igral še za Stuttgart, pred tem pa za Nacional.

Napad je povzročilo pomanjkanje krvi v levi strani možganov, zato je Felipe čutil slabost na levi strani telesa. Težave so z zdravljenjem večinoma že odpravili, Brazilec pa ima še vedno težave z levim očesom. "Seveda ni dobro, da sem tako dolgo časa stran od nogometa, toda na prvem mestu je zdravje. Prepričan sem, da se bom vrnil v profesionalni nogomet. Ni razloga, da ne bi verjel v to," je še dejal Felipe. Športni direktor Wolfsburga Klaus Allofs je ob tem dejal, da so Brazilcu pripravljeni podaljšati pogodbo še za eno sezono, saj se mu junija 2015 obstoječi dogovor izteče.